Szolgáltatások

Panelhézag szigetelés​

A régi panelházak hálózati hézagainak szigetelése számos előnnyel jár.
Itt van néhány ok, hogy miért érdemes elvégeztetni a panelházak hézagszigetelését:

Energiahatékonyság

A régi panelházak gyakran szenvednek hőveszteségtől a hézagok és repedések miatt a falak, ablakok és ajtók körül. A hézagszigetelés segít megszüntetni ezeket a hőveszteségeket, és csökkenti a fűtési és hűtési költségeket. Az energiatakarékosság mellett ez a fenntarthatóságot is elősegíti.

Komfortérzet

A hézagszigetelés javítja a lakás belső komfortérzetét. Az elzáródott hideg levegő beáramlása csökken, így a lakás melegebb lesz a hideg időben. Ezenkívül a szigetelés csökkenti a huzatot és a hideg falak érzetét, ami kiegyensúlyozottabb és kellemesebb belső környezetet eredményez.

Pára- és penészmentesség

A régi panelházaknál gyakran problémát okoz a nedvesség és a penész kialakulása a hibás vagy hiányzó hézagszigetelés miatt. A megfelelő hézagszigetelés segít megakadályozni a páratartalom bejutását a falakba, és csökkenti a penész kockázatát, ezáltal javítva a beltéri levegőminőséget és az egészséget.

Hangszigetelés

A hézagszigetelés nemcsak a hőveszteséget csökkenti, hanem jelentősen javítja a hangszigetelést is. Az elzáródott rések és hézagokon keresztül kevesebb külső zaj jut be a lakásba, ami csendesebb és nyugodtabb környezetet teremt.

Rágcsálók elleni védelem

A hézagoknál előfordulhat, hogy rágcsálok fészkelik be magukat a téli időkre.

Vízszigetelés elleni védelem

A vízszigetelés az épületekben alkalmazott módszer, amely megakadályozza a nedvesség bejutását a szerkezetbe. A helyes vízszigetelés alapvető fontosságú az épületek tartóssága és a beltéri környezet minősége szempontjából.