Szolgáltatások

Panelházak lapostető szigetelése

A lapostetők megfelelő szigetelése számos előnnyel jár, ideértve az energiahatékonyságot, a vízszigetelést, a hangszigetelést, a tartósságot és a védelmet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő szigetelési anyagok, illetve kivitelezési módszerek kiválasztása, valamint a hozzáértő szakemberek bevonása kulcsfontosságú feltétele annak, hogy a lapostető szigetelése minden tekintetben hatékony és tartós legyen.

Ön is olyan, szakembereket kérne fel projektje kivitelezésére, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek, hosszú garanciális időt vállalnak, és a legjobb minőségű alapanyagokat használják? Válasszon minket!

Vízszigetelés

Az összes tetőtípus közül a lapostetők vannak leginkább kitéve a csapadék negatív hatásainak, ezért esetükben a hiányzó vagy hibás vízszigetelés komoly vízelvezetési problémákat okozhat. A profi technológiával, szakszerűen kivitelezett vízszigetelés megakadályozza a víz épületbe való bejutását, valamint védi az épület szerkezetét a nedvesség okozta károktól, így a penész kialakulásától és az esetleges rothadástól.

Tartósság és védelem

A lapostetők esetében nem csak a csapadékkal, de a különböző időjárási tényezőkkel is számolni kell, így például az UV-sugárzás, az eső és a hóterhelés is fokozott kockázatot jelenthet. A megfelelő szigetelés védi a tetőszerkezetet és a lapostető egészét az időjárás okozta károktól, például a repedésektől, az eróziótól és a korróziótól, növelve az épület tartósságát és élettartamát.

Energiahatékonyság-szabályozás

A lapostetők megfelelően kialakított szigetelése segít szabályozni az épület hőmérsékletét és energiafelhasználását. Az optimálisan megtervezett szigetelés csökkenti a hőingadozást és egyenletesebb hőeloszlást biztosít a lakásban, ami növeli a komfortérzetet és csökkenti a fűtési, illetve hűtési igényt.

Zöld építkezés

A lapostetők szigetelése hozzájárulhat a zöld építkezés és fenntarthatóság elveinek eredményes érvényesítéséhez. Az energiahatékonyság javítása és a hőveszteség csökkentése minimalizálja az épület környezetre gyakorolt hatását, illetve az épület egész életciklusa során segíti a fenntartható üzemelést.

A lapostetős házak kortalanul népszerűek

A klasszikus megjelenésű cserepes tetőkkel szemben a lapostetők minden esetben modern hangulatot árasztanak, azonban elengedhetetlen, hogy szigetelésüket is valóban korszerű technológiával valósítsuk meg. Legyen szó akár évszázados Bauhaus villákról, egyszerűbb családi házakról vagy a hetvenes-nyolcvanas években épült panelházakról, a lapostetők esetén igen fontos, hogy lecseréljük az elöregedett szigetelést, és biztosítsuk a beázások elleni védelmet. Mivel a lapostetőkre a nyeregtetőkkel szemben nem kerül a környezettől elhatárolt tér, a teherhordó födémen közvetlenül kell telepíteni a hő- és csapadékvíz-szigetelést.

Bitumenes tetőszigetelés korszerű technológiával

A lapostetők lejtése maximálisan 4° lehet, ezért az ilyen tetőtípusok esetében különösen oda kell figyelni a megfelelő szigetelés kialakítására. Amennyiben a szigetelés elöregedett, vagy az új szigetelés kialakítása során nem a megfelelő alapanyagokat és technikákat alkalmazzák, a csapadékvíz jelentette terhelés könnyen beázást okozhat. Éppen ezért fontos, hogy Ön is profi szakembereket kérjen fel a feladat elvégzésére.

Lapostető szigetelés az épülethez illő tervezéssel

Ha lapostető szigetelésről van szó, többféle típus is szóba jöhet, így az épület különböző jellemzői alapján mindig a megfelelő kialakítást kell választani, segítve a beázás, illetve a páralecsapódás elleni védelmet.

Egyhéjú lapostetők:

olyan szerkezetek, melyekben az egyes rétegek anélkül épülnek egymásra, hogy közöttük légréteget hagynánk. Ebben az esetben az épület igényeinek függvényében a vízszigetelő réteg egy párazáró réteg elhelyezése után a hőszigetelésre épül, de ám a kivitelezés fordított rétegrendben is megvalósítható.

Kéthéjú lapostetők:

ezek a típusok egy kiszellőztetett légréteggel is rendelkeznek, mely a hő- és vízszigetelés rétegeit elválasztja egymástól.

Mire érdemes még odafigyelni lapostető szigetelés során?

Fontos tudni, hogy a tetőt járható vagy nem járható módon kell kialakítani. Bizonyos lapostetők nem látnak el praktikus funkciót, máskor azonban olyan, erős szerkezetet szükséges kialakítani, amely biztosítja a teraszként vagy akár parkolóként való hasznosítást is.
Amennyiben zöldtetőről van szó, a szigetelés során különös figyelmet kell szentelni a növények, valamint az általuk igényelt talajréteg hatásaira a talaj víztartalmát és a párásodást illetően.
Minden lapostető más és más, ezért a szigetelés során nem csupán a tető védelmével, de a függőleges felületekhez való kapcsolódásokkal is körültekintően kell eljárni a valóban hatékony víz- és hőszigetelés érdekében.

Helyes rétegrend és tökéletes vízelvezetés

A lapostetőket egy- vagy kétrétegű rendszerben is kivitelezhetjük, ám fontos, hogy a rétegek vastagsága összesen legalább öt milliméter legyen. A szigetelés készülhet poliészterfátyolból, SBS vízszigetelő lemezekből vagy éppen oxidbitumenes lemezekből is. Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy a tető későbbi használatának függvényében más és más anyagtípusokat szükséges használni.
A beázás elkerülése szempontjából mindemellett nem csupán a szigetelésre, de a tetőösszefolyók tervezésére is tekintettel kell lenni. Az összefolyókat minden esetben a tető mélypontjain szükséges elhelyezni, elkerülve a szigetelést esetlegesen áttörő különböző szerkezeteket.

Ellenálló, hosszan tartó lapostetők

A lapostető hibátlan szigetelése azért is olyan fontos, mert a tetőt nem csak csapadék, de vegyi és mechanikai hatások is érhetik. Éppen ezért a szigetelést úgy kell kialakítani, hogy a tető bármilyen nagy esőzés vagy viharos szél esetén is képes legyen megállni a helyét, illetve hosszú távon is tudjon ellenállni az erős napsugárzás jelentette magas hőmérsékletnek, az egyre inkább jellemző, nagymértékű hőingadozásnak, valamint a páravándorlásnak.

Ezért válasszon minket

Hosszú garanciális idővel dolgozunk, ezért nem csak időtálló végeredményt kínálunk, de segítségünkre szükség esetén később is támaszkodhat.
Nagy tapasztalattal rendelkezünk, így gyakorlatilag nincs olyan tetőtípus vagy szigetelési probléma, amivel ne találkoztunk volna.
Nem csak gyorsan, de körültekintően dolgozunk, így a szigetelés kialakításakor mindig figyelembe vesszük a tető egyedi adottságait.
Munkánk során mindig a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk, ezért új bitumenes tetőszigetelésére garantáltan több évtizedig számíthat majd.